- Az almákat megmossuk, a magházukat eltávolítjuk, majd vékony cikkekre szeljük.
- A 4 csésze vizet 3 ek cukorral és a citromlével felforraljuk, majd két perce beletesszük az almaszeleteket. Ennyi elég ahhoz, hogy kicsit megpuhuljanak, és könnyen formázhatóvá váljanak.
- Majd alaposan lecsepegtetjük, és papírtörlőre terítve hagyjuk őket megszáradni.
- Közben a vajas tésztát vékonyra nyújtjuk, majd keresztben ujjnyi csíkokra osztjuk derelyevágóval. Megszórjuk a 4 ek cukor, a vaníliás cukor és a fahéj keverékével, s egy kicsit még sodrófával is átmegyünk rajta, így a cukor jobban megtapad a tésztán.
4. Az almaszeleteket jobbról balra haladva fektessük rá a csíkokra úgy, hogy kissé fedjék egymást.
5. Balról, óvatosan és - amennyire lehet- szorosan tekerjük fel
egyesével a csíkokat. A végét enyhén nedves kézzel csípjük az oldalához,
így sülés közben sem bomlik szét.6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük a rózsákat, és előmelegített sütőben, 220 fokon, 35 percig süssük.
7. Ha kihűlt, porcukorral hintsük meg, így még szebb lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése