2012. december 31., hétfő

Almarózsa

Szilveszterre sok-sok saját készítésű finomságot készítettünk. Az ötlet innen jött, megmutatom, hogy mi hogyan készítettük el!

  1. Az almákat megmossuk, a magházukat eltávolítjuk, majd vékony cikkekre szeljük.
  1. A 4 csésze vizet 3 ek cukorral és a citromlével felforraljuk, majd két perce beletesszük az almaszeleteket. Ennyi elég ahhoz, hogy kicsit megpuhuljanak, és könnyen formázhatóvá váljanak.
  2. Majd alaposan lecsepegtetjük, és papírtörlőre terítve hagyjuk őket megszáradni.
  3. Közben a vajas tésztát vékonyra nyújtjuk, majd keresztben ujjnyi csíkokra osztjuk derelyevágóval. Megszórjuk a 4 ek cukor, a vaníliás cukor és a fahéj keverékével, s egy kicsit még sodrófával is átmegyünk rajta, így a cukor jobban megtapad a tésztán.
 
4. Az almaszeleteket jobbról balra haladva fektessük rá a csíkokra úgy, hogy kissé fedjék egymást.
5. Balról, óvatosan és - amennyire lehet- szorosan tekerjük fel egyesével a csíkokat. A végét enyhén nedves kézzel csípjük az oldalához, így sülés közben sem bomlik szét.

6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük a rózsákat, és előmelegített sütőben, 220 fokon, 35 percig süssük.


7. Ha kihűlt, porcukorral hintsük meg, így még szebb lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése