Nem mascarpone sajtos maszatolós nyerstojásos verzió szerint készítem el a tiramisut, ennél van könnyebb megoldás is. Az íze pedig ugyanolyan: isteni! :)
Hozzávalók:
Tiramisu Hidegkrémpor
Baba piskóta
Lefőzött kihűlt kávé
Tej
Ahogy a felhasználási javaslat írja: 100g desszertkrémporhoz 2,4 dl hideg tejet adunk és gyors fokozatú habverővel a krémállag eléréséig keverjük. Én csak fél kiló port használtam fel, ekkora mennyiségből 4-5 főnek jut tiramisu (repetával).
![]() |
Már a felét felhasználtam, csak akkor jutott eszembe fényképezni |
Végül lekenem az egészet még egy réteg krémmel:
Az utóbbi években egészen eddig tartott a folyamat, ezután hűtőbe raktam és a karácsonyi vacsorára kanállal mindenki vett magának.
HINT:
Díszítés: A tetejét megszórhatjuk kakaóporral vagy porcukorral.
példa:

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése