2012. december 24., hétfő

Tiramisu

Lassan 4 éve hagyomány nálunk, hogy Karácsonykor tiramisu várja a családot. Az elkészítése mindig az én feladatom volt, meg is mutatom hogyan készítem:

Nem mascarpone sajtos maszatolós nyerstojásos verzió szerint készítem el a tiramisut, ennél van könnyebb megoldás is. Az íze pedig ugyanolyan: isteni! :)

Hozzávalók:
Tiramisu Hidegkrémpor 
Baba piskóta
Lefőzött kihűlt kávé
Tej

Ahogy a felhasználási javaslat írja: 100g desszertkrémporhoz 2,4 dl hideg tejet adunk és gyors fokozatú habverővel a krémállag eléréséig keverjük. Én csak fél kiló port használtam fel, ekkora mennyiségből 4-5 főnek jut tiramisu (repetával).

Már a felét felhasználtam, csak akkor jutott eszembe fényképezni
 Most elővehetünk egy nagy tálat, amit rétegesen telepakolunk a krémmel és a kávéba áztatott babapiskótával. Nem szabad túl sokáig áztatni a kávéban a babapiskótát, mert szétesik. Elég ha 3x megforgatjuk és már mehet is a krémre:


Végül lekenem az egészet még egy réteg krémmel:

Az utóbbi években egészen eddig tartott a folyamat, ezután hűtőbe raktam és a karácsonyi vacsorára kanállal mindenki vett magának.



HINT:
Díszítés: A tetejét megszórhatjuk kakaóporral vagy porcukorral.
példa:
http://www.tutti.hu/cms/upload/receptek/Fotolia_6170380_XS.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése